HTML

Hooshee

Még nem tudom. Énblog, talán. Meg főzés. Meg autók. Meg ami eszembe jut és történik körülöttem.

Friss topikok

  • Hooshee: @==T==: Ahogy írtam is: ez a kisebbik baj. Biztos vagyok benne hogy nem az övé az egyetlen, erősen... (2012.03.29. 20:34) A Schmitt ügy margójára
  • Hooshee: @Konyak_: Mivel projektáron vállalták, igazából a minél előbb végez, annál jobb neki lett volna sz... (2011.12.21. 12:05) Az informatikus-közgazdász szerel :)
  • Hooshee: @MagicAndi: Nagyon helyes :) És már csak egy hééééét... (2011.12.11. 09:18) Győzelem :) Na jó, részsiker :)
  • Hooshee: @MagicAndi: "Nah remélem pozitív lesz a teszted. " Még szerencse hogy nem vagyok nő, mert amúgy e... (2011.12.08. 20:07) Második kör, harmadidő
  • Hooshee: @MagicAndi: Na, hajráhajrá :) Én most elég rosszul viselem, pedig még csak a másfeledik napnál jár... (2011.12.06. 10:31) Diéta 14. nap

A Schmitt ügy margójára

2012.03.29. 11:25 Hooshee

Olvasom a cikkeket, blogbejegyzéseket, kommenteket, ettől hangos ma nagyjából minden felület, ahol véleményeket lehet közölni. Nem is írnék igazából semmit, annyira velejéig van rágva ez a csont. Hogy mégis miért? Azért, mert bár nagyjából 99%ban egyetértés van azügyben, hogy Schmittnek távoznia kell a posztjáról, az indok, a miért, szerintem majdnem mindenhol téves. Ugyanis szinte mindenhol azt írják, hogy egy ilyen blamázs után, miszerint másolta(tta) a dolgozatát, nem maradhat a helyén. Ez egyfelől valóban nagy ciki, másfelől aki járt egyetemre, tudja, vagy minimum sejti, hogy ha nagyon elkezdenének vizsgálni 20-30-40 évvel ezelőtti dolgozatokat, eléggé megritkulna a doktortársadalom. Szerintem nem ez a fő baj. A baj az hogy Schmitt ezt az ügyet az első pillanattól kezdve végighazudta. Tagadott, visszautasított, cáfolt. És bár már akkor is tudta mindenki hogy ez nem igaz, mára az a fórum, amelynek tiszte ezt eldönteni, szintén kimondta, hogy amit nagy erővel cáfolt, az bizony sajnos igaz.

EZÉRT kell lemondani. Nem azért mert 20 éve tett valamit, ami helytelen. Persze egy ideális világban már ez önmagában elég kéne legyen, de felőlem akár maradhatna pozícióban (úgyse ez a legnagyobb baj vele, mint köztársasági elnök). Hanem mert letagadta, és lebukott. Ha akkor kiáll, és azt mondja hogy igen, a helyzet az hogy a doktori munkámat nagyrészben átvettem más munkákból, akkor most nem lenne ekkora a botrány.

De Schmitt eddig sem azt a látszatot erősítette, hogy karakán, gerinces ember. És sajnos most sem sikerült. Most, ha már lemond is, késő. Kárt okozott az őt jelölő pártnak, kárt az őt pozícióba rakó embernek, és kárt okozott az országnak. Legfőképpen pedig saját magának. Ma nagyon kevés ember van Magyarországon, aki vele kapcsolatban a szépre emlékezik.

3 komment · 1 trackback

Címkék: schmitt lemondás

A bejegyzés trackback címe:

https://hooshee.blog.hu/api/trackback/id/tr734347641

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kezdeményezik Schmitt doktorijának visszavonását 2012.03.29. 11:36:01

A doktori tanács ülése után Tulassy Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora bejelentette, hogy kezdeményezik Schmitt Pál doktori címének visszavonását. A testület 22 tagjából 18-an vettek részt az ülésen, közülük 16-an szavaztak a doktori elvétele mellett.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.29. 11:59:19

Sánta kutya. A nők bálványa dr. SP felemásan lefotózva:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1585_karakterongyilkossag
Dicsőség Orbán Viktornak! Gyurcsány a hibás!

==T== 2012.03.29. 19:20:33

SP lemondása tényleg szükséges, de azért tegyük hozzá, maga az ügy bár nagyon gáz, de ennél nem több. Ezzel ő nem ártott senkinek, miközben rengetek csaló és ténylegesen ártalmas politikus van a magyar közéletben - köztük jópár olyan is, aki tele szájjal köpköd SP-re - akiknek szintén eszük ágában sincs a lelépés mezejére lépni.

SP elkövette azt a hibát, hogy úgy ment a napra, hogy vaj volt a füle mögött, ami vajat valaki észrevett.

Ami a konkrét ügyet illeti, Bokros diplomájával vagy doktorijával kapcsolatban emlegettek még érdekes történeteket bizonyos panamai szálakkal.

SP amúgy nem lenne rossz arc - már találkoztam vele - , ráadásul ténylej jó sportoló és sportdiplomata volt, kár, hogy nem elégedett meg ennyivel.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.03.29. 20:34:17

@==T==: Ahogy írtam is: ez a kisebbik baj. Biztos vagyok benne hogy nem az övé az egyetlen, erősen kifogásolható doktori értekezés főleg abból ak orból, ahol az ellenőrzés törvényszerűen sokkal nehezebb volt. A baj az hogy amikor ez kiderült, nem azt mondta hogy így van, ez a dolgozat így készült, akár hivatkozva arra hogy akkoriban ez így ment (bár ez nem elegáns), de az elmúlt két hónapban mutatott teljesítménye viszont nem védhető, és nem elfogadható.
süti beállítások módosítása