HTML

Hooshee

Még nem tudom. Énblog, talán. Meg főzés. Meg autók. Meg ami eszembe jut és történik körülöttem.

Friss topikok

  • Hooshee: @==T==: Ahogy írtam is: ez a kisebbik baj. Biztos vagyok benne hogy nem az övé az egyetlen, erősen... (2012.03.29. 20:34) A Schmitt ügy margójára
  • Hooshee: @Konyak_: Mivel projektáron vállalták, igazából a minél előbb végez, annál jobb neki lett volna sz... (2011.12.21. 12:05) Az informatikus-közgazdász szerel :)
  • Hooshee: @MagicAndi: Nagyon helyes :) És már csak egy hééééét... (2011.12.11. 09:18) Győzelem :) Na jó, részsiker :)
  • Hooshee: @MagicAndi: "Nah remélem pozitív lesz a teszted. " Még szerencse hogy nem vagyok nő, mert amúgy e... (2011.12.08. 20:07) Második kör, harmadidő
  • Hooshee: @MagicAndi: Na, hajráhajrá :) Én most elég rosszul viselem, pedig még csak a másfeledik napnál jár... (2011.12.06. 10:31) Diéta 14. nap

Főutca, az!

2012.11.24. 11:39 Hooshee

Először azt a címet adtam a bejegyzésnek, hogy "Anyátok", de aztán finomítottam rajta, végülis szegény Vitézy és Rogán mama maximum felerészben felelős azért hogy ilyen hülye fiaik lettek.

Minden nap lehetne írni egy posztot arról, hogy hogyan szarják el módszeresen Budapest közlekedését, hogyan tesznek keresztbe az autósoknak ahol csak tudnak, páriaként, ellenségként kezelve őket, hogyan válik egyre élhetetlenebbé és bejárhatatlanabbá a város. Számomra gyomorforgató az, hogy úgy próbálják az autósokat a tömegközlekedés irányába terelni, hogy közben a tömegközlekedés színvonala folyamatosan romlik. És miközben az autós problémát komoly mértékben felszámolták az emelkedő üzemanyagárak, nem örülünk, hogy végre nem igazán van dugó a városban, hanem nosza, csináljunk (új lámpaprogram a körúton, hogy mást ne mondjak).

De ezek már alig alig érik el az ember ingerküszöbét. Tegnap viszont elborította az agyamat a pulykaméreg: nemrég jelent meg a Ferenciek terének rekonstrukciójáról szóló kiadvány. Azon is látszik a totális dilettantizmus: buszsávot középre? Hogy mindenki, mindenképpen át kelljen másszon az úton? Az is akinek amúgy azon az oldalon lenne dolga ahol a busz megáll? Mi a bús franc értelme van ennek? ALULJÁRÓT BETÖMNI? Mindenhol ahol normális emberek élnek, örülnének mint majom a farkának, hogy az autós forgalomnak nem kell kereszteznie a gyalogost, vagy a keresztirányút, hanem van egy alul/felüljáró, ahol ez megoldódik. Mi meg BETÖMJÜK baszki, hát ilyet még a világ nem látott. De még ez is kevés lett volna ha nem jön szembe ez a plakát:

ujfoutca.jpg

Elment a józan eszetek? Hát melyik bazmeg, a Lánchíd, mind az egy sávjával? Vagy a Margit, amelyikre már odabasztatok egy lámpát, meg biciklisávot a biztonság kedvéért az útra is a járdán kialakított mellé, amihez milliárdokért kiszélesítettétek amúgy a járdát, a végén (rosszabb esetben már a közepén) meg áll a sor a csodálatos új lámpaprogramotok miatt, szóval akkor melyik, hogy temetnétek titeket a betömendő aluljáróba?

Nem tudom hogy lesz-e valaha értelmes autós érdekképviselet Magyarországon, mert az Autóklub tevékenysége a gyönyörű A formájú irodaházának megépítésén kívül nagyjából láthatatlan. De ha lesz, azonnal megyek társadalmi munkában segíteni, komolyan. Egy icipici józan ésszel rengeteget lehetne segíteni, egyszerűen csak annyi gondolkodó képesség kéne, hogy ha már nincs pénz építeni valamit ami előremutató, legalább azt nem tesszük tönkre, amit apáink megépítettek, és működik.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest közlekedés rogán vitézy

A bejegyzés trackback címe:

https://hooshee.blog.hu/api/trackback/id/tr284922869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása