HTML

Hooshee

Még nem tudom. Énblog, talán. Meg főzés. Meg autók. Meg ami eszembe jut és történik körülöttem.

Friss topikok

  • Hooshee: @==T==: Ahogy írtam is: ez a kisebbik baj. Biztos vagyok benne hogy nem az övé az egyetlen, erősen... (2012.03.29. 20:34) A Schmitt ügy margójára
  • Hooshee: @Konyak_: Mivel projektáron vállalták, igazából a minél előbb végez, annál jobb neki lett volna sz... (2011.12.21. 12:05) Az informatikus-közgazdász szerel :)
  • Hooshee: @MagicAndi: Nagyon helyes :) És már csak egy hééééét... (2011.12.11. 09:18) Győzelem :) Na jó, részsiker :)
  • Hooshee: @MagicAndi: "Nah remélem pozitív lesz a teszted. " Még szerencse hogy nem vagyok nő, mert amúgy e... (2011.12.08. 20:07) Második kör, harmadidő
  • Hooshee: @MagicAndi: Na, hajráhajrá :) Én most elég rosszul viselem, pedig még csak a másfeledik napnál jár... (2011.12.06. 10:31) Diéta 14. nap

Sztrapacska

2011.03.03. 09:35 Hooshee

Nos, az első recept ideje is eljött, tegnap (amúgy én is életemben először) nekifogtam a sztrapacskacsinálásnak. A hozzávalók, 2-3 személyre:

0,5 kg krumpli
30 dkg liszt (ez erősen kb, és a krumplitól függ)ó
2 tojás

kenyérszalonna
bryndza
tejföl

A szalonnát egy 3 literes lábosba kockáztam és kisütöttem, a töpörtyűt kiszedtem egy kis tálkába. Közben megpucoltam a krumplit, és lereszeltem sajtreszelőn. LEginkább a krumpli rövid végét érdemes reszelni, hogy ne legyenek nagyon hosszúak a szálak. A reszelt krumplihoz aztán hozzákanalazok két három kanál zsírt a most olvasztottból, hozzáadom a két tojást, sót, és elkezdem hozzáadagolni a lisztet, ahogy felveszi. A végeredménynek egy nyúlós, már nem folyós, de még nem szilárd, olyan maccsos tésztának kell lennie.

Eközben jó esetben már forr a víz, amibe majd beleszaggatjuk. Ha van nokedliszaggatónk, akkor móka kacagás, ha nincs, akkor jön a deszkáról késsel (egyesek szerint villával) művelet, amit nicns értelme leírnom, ezt érezni kell. Én se érzem :) Nekem ilyen lób@szó méretű nokedlik sikerültek, állag, íz rendben, de a forma/méret, hát azt hagyjuk. Miután beleszaggattuk a felét, kavarjuk meg hogy ne tudjanak a lábos alján összenőni. Egy idő után a nokedlik felúsznak a víz tetejére, ekkor még 2 percet adjunk nekik (ha nagyok akkor többet), kóstoljuk meg hogy a közepe sem nyers-e esetleg, és szedjük át a lábosba, amiben a szalonnazsírt hagytuk. Nekem elég zsíros volt a szalonnám, így levettem belőle kicsit, ez szintén érzésre megy. Forgassuk össze a zsírral, és ismételjük meg a szaggatás-főzés kiszedést, amíg el nem fogy a tészta. Ennyi tészta kb. két kör.

Ha kész, akkor nincs más dolog, mint tálalni, részemről sok bryndza, sok tejföl, és még több töpörtyű társaságában fogyasztandó :)

 

Nyammmm :)

Szólj hozzá!

Címkék: töpörtyű sztrapacska recepttár

A bejegyzés trackback címe:

https://hooshee.blog.hu/api/trackback/id/tr62706449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.