HTML

Hooshee

Még nem tudom. Énblog, talán. Meg főzés. Meg autók. Meg ami eszembe jut és történik körülöttem.

Friss topikok

  • Hooshee: @==T==: Ahogy írtam is: ez a kisebbik baj. Biztos vagyok benne hogy nem az övé az egyetlen, erősen... (2012.03.29. 20:34) A Schmitt ügy margójára
  • Hooshee: @Konyak_: Mivel projektáron vállalták, igazából a minél előbb végez, annál jobb neki lett volna sz... (2011.12.21. 12:05) Az informatikus-közgazdász szerel :)
  • Hooshee: @MagicAndi: Nagyon helyes :) És már csak egy hééééét... (2011.12.11. 09:18) Győzelem :) Na jó, részsiker :)
  • Hooshee: @MagicAndi: "Nah remélem pozitív lesz a teszted. " Még szerencse hogy nem vagyok nő, mert amúgy e... (2011.12.08. 20:07) Második kör, harmadidő
  • Hooshee: @MagicAndi: Na, hajráhajrá :) Én most elég rosszul viselem, pedig még csak a másfeledik napnál jár... (2011.12.06. 10:31) Diéta 14. nap

Recept - Eperleves és fetás csirke

2011.06.20. 10:54 Hooshee

Megint volt egy kis főzés, és ígérem, most már téynleg oda fogok figyelni hogy legyenek rendesen képek, mert megint csak a végeredményt sikerült lekapni.

Egy viszonylag egyszerű, gyorsan összedobható menüt akartam csinálni péntek este, így esett a választás erre a két ételre.

Az eperleves: mivel hirtelen nem kaptam friss epret, ezért mirelitből készült, de igazából ez nem vont le az élvezeti értékéből semmit, max annyi problémát okozott, hogy a kilós kiszerelésű eper felolvadt, mire hazaértem, így kénytelen voltam az egészet megcsinálni... "Kicsit" sok lett :) Szóval a leves alapvetően úgy készül ,hogy 1 kg eperhez kell 5 deci tej, 5 deci tejszín, olyan 7-8 evőkanál cukor, 3 tasak vaníliás cukor (én ezt a házi készítésű vaníliakivonatommal helyettesítettem) és a recepthez én még hozzátettem egy kis citromlevet is. Ezt be a turmixba, jól összeturmixoljuk, és a leves része kb kész is van.

Lehet simán tejszínhabbal, mandulaszeletekkel vagy mentalveéllel is tárolni, de én marcipános túrógaluskát csináltam hozzá. fél kg túróhóz 7-8 kanál búzadarát, 2 tojást, kis cukrot és a felkockázott 15-20 deka marcipánt kevertem, és hagytam kicsit állni, hogy a bűzadara megduzzadjon. Aztán mint a túrógombócot, lobogó sós vízben kifőztem. LEszűrés után hagyni kell kihűlni, és úgy mehet az eperlevesbe.

A főétel a fetával töltött, baconbe tekert csirkecsíkok egyszerűbb változata, ugyanis most nem volt kedvem pepecselni a felvág, klopfol, darabonként felteker comboval. Úgyhogy fogtam az egész mellett, félbevágtam, a közepébe beletöltöttme egy emberes adag feta-snidling-pici tejföl-só-bors krémet, megtűztem fogpiszkával, és darabonként olyan 4-5 szelet baconnel bebugyoláltam. Ezután nincs más hátra, mint pici olivaolajon serpenyőben jól átsütni. Mellé én párolt kukoricát csináltam, de a majonézes kukorica, vagy a serpenyős burgonya is menne hozzá (ennek a receptjét majd a napokban).

 

2 komment

Címkék: csirke recept bacon feta eperleves

A bejegyzés trackback címe:

https://hooshee.blog.hu/api/trackback/id/tr322999730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keménykalap és 2011.06.25. 11:50:07

Ezt a fetás csirkét jövő hétvégén kipróbálom. Ma jóféle töltött padlizsánt csinálok az időmérő után :)

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2011.06.25. 12:21:35

@keménykalap és: Helyes, helyes :) Egyre figyelj oda, mivel ez nem vékony hús így, hogy a teljes fél mellet használod, inkább csendes tűzön kell csinálni, különben a bacon szénné ég, a csirke meg még nem sül át.
süti beállítások módosítása