Tegnap este hűtőtakarítós főzést tartottam. Volt bent egy fél feta, találtam egy felbontott csomag pennét, meg pár lilahagyma is árválkodott a fiókban. Nagyjából adta magát a recept, paradicsomos-fetás tésztát csináltam belőlük. Egy erős negyed óra alatt elkészíthető kaja egyébként, és ilyen 35 fokos időkben is elég könnyű, laza étel, lehet utána aludni :) Különösebb neve nincs, mondjuk paradicsomos-fetás penne :)
Az elkészítés menete, két adagra: 25 deka pennéhez feldobtam vizet, mikor forr, bele a tésztát, főzés, al dente, nincs kérdés :)
A szószhoz egy kis olivaolajat öntöttem egy láboskába, elkezdtem rajta a hagymát megpirítani, mikor megpirult, dobtam bele egy kis bazsalikomot, oreganot, és beleöntöttem egy doboz hámozott paradicsomot. Összerotyogtattam egy negyed óra alatt, toltam bele pár gerezd fokhagymát és egy kis friss borsot is beletekertem.
Mikor a tészta kész, beledobtam a felkockázott fetát, hagytam hogy kicsit megpuhuljon, aztán tészta tányérra, tetejére a szósz, és lehet enni.
Egyszerű, de nagyon kellemes étel, jó étvágyat aki kipróbálja :)