Tegnap ismét főztem, ezúttal egy régi kedvencet. A címben a kaja neve, az elkészítés a következő (2 főre)
Veszek 60 deka csirkemellet, csikokra vágom, kicsit megütögetem, sózom, borsozom. A fetát összetöröm, egy kis metélőhagymával összekeverem. Kiterítek egy szelet bacont, ráfektetem a csirkecsíkot, egy adag fetás tölteléket teszek az egyik végére, hogy kb feléig-harmadáig fedje a csirkét, és elkezdem feltekerni. ha kész a guriga, megtűzöm a bacon fégét egy fél fogpiszkálóval.
Közben pici olvasztott vajon egy kukoricakonzervet megpárolok, az is kap egy pici borsot.
A végén serpenyőben megsütöm a csirkegurigákat, minden oldalát, míg a bacon jó ropogós nem lesz, és átsül az egész. Ha kész, nincs más dolgunk, mint élvezni, az egész megvan egy 25 perc alatt. Részemről az Apetina-t preferálom a töltelékbe, ami ugyan nem feta, de kimondottan jó az íze, de lehet variálni.