HTML

Hooshee

Még nem tudom. Énblog, talán. Meg főzés. Meg autók. Meg ami eszembe jut és történik körülöttem.

Friss topikok

  • Hooshee: @==T==: Ahogy írtam is: ez a kisebbik baj. Biztos vagyok benne hogy nem az övé az egyetlen, erősen... (2012.03.29. 20:34) A Schmitt ügy margójára
  • Hooshee: @Konyak_: Mivel projektáron vállalták, igazából a minél előbb végez, annál jobb neki lett volna sz... (2011.12.21. 12:05) Az informatikus-közgazdász szerel :)
  • Hooshee: @MagicAndi: Nagyon helyes :) És már csak egy hééééét... (2011.12.11. 09:18) Győzelem :) Na jó, részsiker :)
  • Hooshee: @MagicAndi: "Nah remélem pozitív lesz a teszted. " Még szerencse hogy nem vagyok nő, mert amúgy e... (2011.12.08. 20:07) Második kör, harmadidő
  • Hooshee: @MagicAndi: Na, hajráhajrá :) Én most elég rosszul viselem, pedig még csak a másfeledik napnál jár... (2011.12.06. 10:31) Diéta 14. nap

Kis magyar bürokrácia

2011.02.10. 18:16 Hooshee

Elmesélek egy aranyos történetet. Karácsony éjjelén, amikor az a szép hó esett, egy ifjú BMWs kollégának valahogy nem sikerült rajta maradni a kijelölt úton, és belerobbant a mellettem parkoló Fiat Albea hátuljába, amit nekitolt az én autómnak is (hogy azért parkoltam oda, hogy a szél által megbontott vakolat ne essen rá az autóra a ház másik oldalán, csak a viccfaktort növeli: ennek az autónak sajnos tényleg rossz a karmája :( )

Mivel én még véletlenül sem tartózkodtam a helyszínen, és az utcafrontra nincs is rálátásom, ezt csak másnap tudtam meg, a fiatos bácsi beszámolójából. Megtudtam, hogy oltári mázlim van, mert a BMW mögött pont egy rendőrjárőr jött, és természetesen azonnal intézkedett is, ergo megvan az elkövető, el is ismerte, éljenéljen.

Azért felhívtam a kapitányságot, utánanéztek, igen, valóban volt intézkedés, nekem teendőm nincs, majd küldik a papírt. Remek.

Nost, három hét után jött is levél. Adatkérő. Hogy ki vezette az autómat. Ezt eléggé nem értettem, fel is hívtam rögtön a megnevezett előadót, aki szerint írjam be magam, mert én parkoltam oda... ööö... hát jó.

Újabb három hét, nem volt időm foglalkozni vele, az autón lévő sérülés sem komoly, csak zavar. Ma felhívtam újra az előadót, aki továbbdobta a labdát, hogy már az igazgatásrendészetnél pattog. Remek. Hívom őket. Hozzájuk két napja ért át az anyag... Akkor vajon hol a francban volt 6 hétig? Jó, akkor mi várható: hát, még be kell kérni egy csomó papírt (MIVANBAZMEG?), és akkor lesz határozat, amit majd kiküld az okozónak, aki ha nem fellebbezi meg (mert megteheti, bár elismerte), akkor majd jogerős lesz és én is kapok belőle. És majd AKKOR kifizeti nekem a biztosító (ez most az én esetemben nyilván nem érdekes, mert nem komoly tétel, de baszki, nem mindenki van ebben a szerencsés helyzetben!).

Összefoglalva: két, szabályosan parkoló autót összetört, rendőrségi intézkedés történt, elismerte. Ezen az ügyön mi a az ördög tud kb HÁROM HÓNAPIG tartani? 3 óra is sok lenne rá.

Beszántani, átgondolni, újracsinálni. Nulláról, ésszel.

1 komment

Címkék: rendőrség bürokrácia szarakodás

A bejegyzés trackback címe:

https://hooshee.blog.hu/api/trackback/id/tr332652145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorinser® 2011.02.10. 19:05:18

Gratulációmat fejezem ki a jóMagyar hatóságnak!
No meg a büri se utolsó.........
süti beállítások módosítása