Most hogy bezártuk a boltot, megcsappant az utánpótlás Buki-féle brutális vajas kifliben. Ez pedig egyben azt jelenti, hogy vagy
1: elmegyek oda és veszek
2: csinálok magamnak.
Gondoltam akkora mágia csak nem lehet, nekiugrottam a netnek, megnézni a recepteket. Jópár elolvasgatása után a következő alakult ki:
60 dkg BL-80as kenyérliszt
3-3,5 dl tej
egy fél élesztőkocka
másfél evőkanál cukor
egy púpozott teáskanál só (én sajnos kevesebbet tettem bele, sótlan is lett)
15 dkg vaj (ebből is kevesebb van benne, és őszintén szólva lehetne még vajasabb kicsit).
A vajon kívül szépen összekeverem dagasztógéppel a hozzávalókat (kenyérsütősök előnyben), és a végén hozzágyúrom a vajat. Megkelesztem, majd annyi darabra osztom, ahány kiflit szeretnék. Ennyi lisztből 12 korrekt méretű kiflit lehet csinálni.Nekem az vált be, hogy lekerekített végű háromszög-formára nyújtottam, és úgy tekertem fel. Egész korrekt kifliformájuk lett :)
Innentől kicsit megoszlanak a vélemények, én bevállaltam a főzős részét, azaz egy nagy lábosban kevés vizet felforralok, és megfőzöm a kifli mindkét oldalát egy kicsit (20-30 sec). utána megy a sütőpapírra, és be az előmelegített sütőbe (210 fok) Kb 25 perc alatt sült szép pirosra. Szeirntem a főzés kihagyható amúgy, ezt legközelebb kipróbálom, hogy mennyit változtat az élményen.És azt is ki fogom próbálni, hogy mi van ha egy kis sajtot tekerek bele :)
Mindenesetre eléggé ehetőek lettek, az eredmény alant: