Mivel kishúgom az előző év végén újabb észtendőt töltött be, és túrótorta volt a kívánsága, gondoltam ezt a projektet bevállalom én. A standard túró-cukor-tejszín-zselatin kombinációnál valami érdekesebbre vágytam, úgyhogy kicsit túrtam a netet, és találtam is egy elég jó receptet, amit már csak kicsit módosítottam a saját szám íze szerint.
26 centis tortaformám nem volt, de már úgyis terveztem egy ideje, úgyhogy lerongyoltam venni egyet a sparba, 1400 kőkemény forintért.
Az alap tökegyszerű, 15 dkg kekszpor, 5 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj. Nos, gondolom itt háztartási keksz lett volna az eredeti terv, de az mégse olyan jó, úgyhogy győri édes lett az áldozat, amit aztán szépen megdaráltam itthon. Ha ez megvan, belenyomkodjuk a tortaforma aljába, úgy hogy egy kis pereme is legyen azért, és az előmelegített 170 fokos sütőben adunk az érzésnek egy olyan 10 percet.
Az alatt pont össze is lehet keverni a krémet. A hozzávalók:
50 dkg tejszínkrémsajt
50 dkg túró (papíros, a zacskós ehhez túl durva)
18 dkg cukor
4 tojás
2,5 dl tejföl
3 ek liszt
2 tk vaníliaroma (én a sajátomat használtam, plusz kapott egy zacskó vaníliás cukrot is, még nem saját, de az is készül).
reszelt citromhéj (én tettem bele pici citromlevet is)
elvileg van sorrend de szerintem nagyjából tökmindegy, összekutyul, közben ha minden jól megy már kivettük a formát a sütőből, és talán meg is hűlt annyira, hogy beleöntsük, vissza, kb 60 percre. Akkor jó, ha még picit remegős mikor kivesszük, de a széle már épphogy világosbarnára pirult. Tálalás előtt még vagy 6 óra hűtő, mi csináltunk hozzá mindenféle gyümölcsmasszákat (mirelit gyümölcs, cukor, víz összeforral), valami brutál finom lett :)
Van kép is, aztán nem összenyálazni a billentyűzetet :)