HTML

Hooshee

Még nem tudom. Énblog, talán. Meg főzés. Meg autók. Meg ami eszembe jut és történik körülöttem.

Friss topikok

  • Hooshee: @==T==: Ahogy írtam is: ez a kisebbik baj. Biztos vagyok benne hogy nem az övé az egyetlen, erősen... (2012.03.29. 20:34) A Schmitt ügy margójára
  • Hooshee: @Konyak_: Mivel projektáron vállalták, igazából a minél előbb végez, annál jobb neki lett volna sz... (2011.12.21. 12:05) Az informatikus-közgazdász szerel :)
  • Hooshee: @MagicAndi: Nagyon helyes :) És már csak egy hééééét... (2011.12.11. 09:18) Győzelem :) Na jó, részsiker :)
  • Hooshee: @MagicAndi: "Nah remélem pozitív lesz a teszted. " Még szerencse hogy nem vagyok nő, mert amúgy e... (2011.12.08. 20:07) Második kör, harmadidő
  • Hooshee: @MagicAndi: Na, hajráhajrá :) Én most elég rosszul viselem, pedig még csak a másfeledik napnál jár... (2011.12.06. 10:31) Diéta 14. nap

Az informatikus-közgazdász szerel :)

2011.12.21. 00:21 Hooshee

Avagy válság van... vagy mi :) A történet úgy kezdődött, hogy legdrágábbik unokabátyám közölte, hogy ok hogy legénylakás, de azért az mégiscsak vállalhatatlan, hogy a wc ülőkémről egy rossz mozdulattal le lehet billenni. Mondtam neki, hogy nem az ülőke, az egész wc billeg, de már megszoktam. És így is maradt vagy fél évig, mígnem összeakadtam Vilmosékkal, akik Zsuzsi barátnőmnél csináltak mindenféle karbantartást, normálisnak tűntek, mondom ide nekem telefonszám, lehet jönni megcsinálni. És ha már jönnek, akkor mondok még vagy négy-öt tételt, ami szintén dolgos kézre várna.

Nos, már a felmérés se ment zökkenőmentesen: először az autója mondta be az unalmast a megbeszélt napon, majd a feleségét kellett kórházba vinni, de aztán csak sikerült összehozni, idejöttek, felmértek, árajánlottak kedden, pénteken jönnek is megcsinálni 9re. Csütörtökön még előkészültem, szétkaptam a gardróbban a szekrényt, mert annak az ajában megy az a szellőzőcső, amit szintén cserélni kell.

Péntek 10kor eresztettem meg az első, még elég kedves telefont, hogy mégis merre járnak. Vilmos rettentő zavarban közölte, hogy hát a segédje sajnos nem ért még oda, ő meg jönne, de egyedül ehhez ő kevés, meg kell várnia. Sebaj. Délben kicsit már morózusabb hangon telefonáltam, hogy mégis akkor merre vannak, mert nekem is lenne jobb dolgom, mint itthon ülni és rájuk várni, így egy héttel karácsony előtt. Jaj, hát ő erre nem is gondolt, de egyébként az van hogy a segédje ma nem tud jönni, de talán holnap. TALÁÁÁÁÁÁN? Hát, 90%. De este mindenképp felhív. Jó. Felhívott este, és közölte hogy két ünnep között tudnak jönni. Mondom mikor? Két ünnep közt. Viszonthallásra.

Begorombultam, google a barátom, wc leragasztás. Második találatban lépésenként leírva hogy hogy kell, annyira nem néz ki nagy mágiának, remek, irány a Baumax, aztán a Praktiker, aztán a Baumax :), de végül sikerül megvenni a csövet, az új szellőztetőt a régi, szajuz rakétára emlékeztető hangú helyett, szanitersziloplasztot, új flexicsövet a tartályhoz, új ültetőgumit, csőszűkítőt a konyhai elszívó kiépítéséhez, meg pár tömítést, ezt azt. Az anyagár kb stimmelt, annyiért vásároltam, mint az árajánlatban szerepelt.

Innen kezdődött a szívás része, kezdtem is a wc ülőkével, mert az tűnt a legkeményebb projektnek. Felszedtem, kiöntöttem belőle a vizet, bevágtam a zuhagyna, telifújtam gombaölővel és ott hagytam. Na meg előtte lekapargattam róla a régi szliloplaszt maradványait, mondhatom, vicces feladat :)

Aztán feltakarítottam a helyét, megszárítottam, mert a sziloplaszt nem ragad a nedves felületre, aztán letakarítottam a csészét, amiről addigra lemaródott minden mocsok. azt is megszárítottam, és a leírtaknak megfelelően beültettem a helyére, majd megemeltem három csavarhúzóval, kinyomtam a szilóval, kihúztam a csavarhúzókat, a felesleges szliloplasztot az ujjamal elhúztam, és most várunk :) Elvileg holnap ilyenkorra van egy stabil wcm :) (azért nem bírtam ki, már két óra eltelt a műtét óta, elég jónak néz ki már most is). Ezután kicseréltem az elszívó ventillátort, bekötöttem a csöveket, kicseréltem a régi lukast. Ez is működik, bár ANNYIVAL nem lett csendesebb, ez sajnos a fa galéria átka, vezeti a vibrációt keményen. Sebaj, működik. Most már csak az elszívót kell bekötnöm, de mivel azon is szárad a sziloplaszt, ezért az a holnapi nap témája lesz, ahogy a mosogató újraragasztása is. Eddig tartok bruttó 3 óránál, tökegyedül csináltam, mindenféle előképzettség nélkül. Megspóroltam 20e forintot (ennyi lett volna a munkadíj), büszke vagyok hogy az én kezem munkája van benne (aztán persze majd holnap kiderül, hogy mennyire volt sikeres a tevékenységem), és továbbra sem értem, hogy milyen válság van, ha másfél, max 2 óra munkáért - mert egy szakképzett és gyakorlott munkásnak ez nem lett volna 3 az biztos - nem éri meg ideugrani, akár egyedül is. Ha én meg tudtam csinálni egyedül, akkor Vilmosnak ez nem lehetett volna kérdés.

Hát így lettem karbantartó-munkás :)

4 komment

Címkék: karbantartás válság wc szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://hooshee.blog.hu/api/trackback/id/tr583479770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bexxter 2011.12.21. 00:32:46

Üdv!

A szellőzőcső mellé ahol érintkezik a fával, tehet polifoamot vagy hasonló szivacsos anyagot, kevésbé lesz hallható. Ha a mosogató lemez, akkor ahhoz van lefogató "karom"(ami a munkalapba rögzíti), így szilo helyett hozzávaló szivacsos szigetelőt használnék. Gyorsabb, stabilabb, azonnal használható, azonnal vízzáró.

Amúgy grat a munkához! Így ráadásul nem kell szidnod senkit, ha nem sikerül, megoldod újra jobban. Ja és várni sem kell! :)

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2011.12.21. 01:52:56

@bexxter: Köszi a tippeket, alkalmazni fogom :)

Konyak_ 2011.12.21. 08:57:10

Akartam is kérdezni hogy mihez kell a segéderő, de aztán leírtad a taszkokat és továbbra se mértem miért nem tudott/akart a szaki egyedül eljönni... Ha csak az nem hogy meg akarta spórolni a másnapi kiszállást ha nem végez egyedül aznap. (Ami neked 3 óra az egy átlag melósnak egy munkanap ám, tisztelet a kivételnek.)

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2011.12.21. 12:05:26

@Konyak_: Mivel projektáron vállalták, igazából a minél előbb végez, annál jobb neki lett volna szerintem, igazából nem értem a dolgot.

Update amúgy, hogy a wc funkcionálni látszik, úgy látszik nem csesztem el :D
süti beállítások módosítása