Megint volt egy kis főzés, és ígérem, most már téynleg oda fogok figyelni hogy legyenek rendesen képek, mert megint csak a végeredményt sikerült lekapni.
Egy viszonylag egyszerű, gyorsan összedobható menüt akartam csinálni péntek este, így esett a választás erre a két ételre.
Az eperleves: mivel hirtelen nem kaptam friss epret, ezért mirelitből készült, de igazából ez nem vont le az élvezeti értékéből semmit, max annyi problémát okozott, hogy a kilós kiszerelésű eper felolvadt, mire hazaértem, így kénytelen voltam az egészet megcsinálni... "Kicsit" sok lett :) Szóval a leves alapvetően úgy készül ,hogy 1 kg eperhez kell 5 deci tej, 5 deci tejszín, olyan 7-8 evőkanál cukor, 3 tasak vaníliás cukor (én ezt a házi készítésű vaníliakivonatommal helyettesítettem) és a recepthez én még hozzátettem egy kis citromlevet is. Ezt be a turmixba, jól összeturmixoljuk, és a leves része kb kész is van.
Lehet simán tejszínhabbal, mandulaszeletekkel vagy mentalveéllel is tárolni, de én marcipános túrógaluskát csináltam hozzá. fél kg túróhóz 7-8 kanál búzadarát, 2 tojást, kis cukrot és a felkockázott 15-20 deka marcipánt kevertem, és hagytam kicsit állni, hogy a bűzadara megduzzadjon. Aztán mint a túrógombócot, lobogó sós vízben kifőztem. LEszűrés után hagyni kell kihűlni, és úgy mehet az eperlevesbe.
A főétel a fetával töltött, baconbe tekert csirkecsíkok egyszerűbb változata, ugyanis most nem volt kedvem pepecselni a felvág, klopfol, darabonként felteker comboval. Úgyhogy fogtam az egész mellett, félbevágtam, a közepébe beletöltöttme egy emberes adag feta-snidling-pici tejföl-só-bors krémet, megtűztem fogpiszkával, és darabonként olyan 4-5 szelet baconnel bebugyoláltam. Ezután nincs más hátra, mint pici olivaolajon serpenyőben jól átsütni. Mellé én párolt kukoricát csináltam, de a majonézes kukorica, vagy a serpenyős burgonya is menne hozzá (ennek a receptjét majd a napokban).