HTML

Hooshee

Még nem tudom. Énblog, talán. Meg főzés. Meg autók. Meg ami eszembe jut és történik körülöttem.

Friss topikok

  • Hooshee: @==T==: Ahogy írtam is: ez a kisebbik baj. Biztos vagyok benne hogy nem az övé az egyetlen, erősen... (2012.03.29. 20:34) A Schmitt ügy margójára
  • Hooshee: @Konyak_: Mivel projektáron vállalták, igazából a minél előbb végez, annál jobb neki lett volna sz... (2011.12.21. 12:05) Az informatikus-közgazdász szerel :)
  • Hooshee: @MagicAndi: Nagyon helyes :) És már csak egy hééééét... (2011.12.11. 09:18) Győzelem :) Na jó, részsiker :)
  • Hooshee: @MagicAndi: "Nah remélem pozitív lesz a teszted. " Még szerencse hogy nem vagyok nő, mert amúgy e... (2011.12.08. 20:07) Második kör, harmadidő
  • Hooshee: @MagicAndi: Na, hajráhajrá :) Én most elég rosszul viselem, pedig még csak a másfeledik napnál jár... (2011.12.06. 10:31) Diéta 14. nap

Fene tudja...

2011.11.07. 00:27 Hooshee

Nos, meg se merem nézni mikor írtam az előző postot, de annak is lehet már vagy két hónapja. Igazából az van hogy történnek a dolgok, de mindig mikor arra gondolok hogy meg kéne írni, valahogy megmagyarázhatatlan módon mégse veszem rá magam. Úgyhogy ez most egy zanzapost lesz, minden franccal, ami épp eszembe jut.

Pl csináltam baromi jó kacsamájat, fokhagymás krumplipürével... Tök egyszerű, fogsz egy kis vajat, megdinsztelsz rajta érzés szerint hagymát, fokhagymát, majoranna, rozmaring, aztán ha már puha, rádobod a felcsíkozott májat, és szépen megsütöd annyira, hogy már ne legyen véres, de ne keményedjen meg. Borsozod, és mikor már majdnem kész, locsolsz rá egy kis konyakot vagy fehérbort. Amikor elpárolgott, lehet megsózni (májat korábban sosem, mint a legvége, mert olyan lesz mint a cipőtalp). A fokhagymás krumplipüré még egyszerűbb, mert csak annyira más mint a sima, hogy előtte egy fej fokhagymát cikkekre szedve és alufóliába csomagolva (pici olivaolaj és só társaságában) megsütök (cca 40 perc kell neki 180 fokon), és azt a végén belenyomom a pürébe. Jót tesz neki :) A májjal meg az van hogy ami esetleg megmarad, azt le lehet botmixerrel és egy kis tejszínnel pürésíteni, és isteni pástétom lesz belőle. Lehet bele szórni egy kis chilit, és a mustár se feltétlen ellenség, de azt a kenyéren rákenni is éppúgy lehet.

Aztán csináltam pannacottát, ami ízre egészen kiváló lett, merthogy a jó kis saját készítésű vaníliaesszenciámat használtam, ellenben kicsit elgaloppoztam magam a zselatinnal, úgyhogy konkrétan fúrni kellett a kanállal :D

Ennyit a gasztronómiáról, mi volt még... Felhúztam magam a görögökön (kár hogy mikor az EUt és az eurot létrehozták, nem gondolkodtak azon, hogy lesz olyan aki...khm...nem tartja be a játékszabályokat. Hál istennek, azért azok, akik jelenleg fizetnék azt a nem piti adósságot, amit sikerült összehozniuk, nem teljesen idióták, és közölték, hogy jól van fiúk, akkor oldjátok meg... lett is nagy fejvakarás Hellászban, és már nem is annyira akarnak népszavazni. Persze az is lehet hogy sosem akartak és akkor az egész csak egy belpolitikai trükk volt... Akkor még inkább kellene az a bizonyos kapjátok be záradék.

Voltam azóta Aquaparkban Káposztásmegyeren, elhasználtam a névnapomra kapott belépőket... Nos, az egy jó hely. Jók a csúszdák, korrektül van kialakítva az egész hely, és meglepő módon télen is élvezhető így ránézésre: szerintem megyek még, ha uszodázni vágyom.

Láttam egy baromi jó ötletből készült középszerű filmet (Lopott idő), játszottam a leendő keresztfiammal, aki jó gyerekhez méltóan baromi rossz, kezdek gondolkodni hogy kinek mit kéne karácsonyra venni, hogy aztán dec. 23ig ne legyen egy darab ötletem sem.

Itt volt a kanadai rokon, úgyhogy megvolt a menetrendszerű Casino-járat (buktunk), és a húgom is hazatért egy hétre.

Előkapartam a "kedvenc" diétámat, úgyhogy jövő héttől (azaz nem most, hanem utána) nekiállok. Csak az a kávé ne lenne benne...Most hogy ide leírtam, talán tényleg rá is veszem magam :)

Ja, szereltem autót, ipari kárörvendőknek: nem elromlott, csak olajat meg szűrőket cseréltem :)

Hát most első blikkre ennyi... Majd a diétát végigblogolom, talán úgy könnyebb lesz be is tartani :)

Szólj hozzá!

Címkék: énblog recept merci zanza

A bejegyzés trackback címe:

https://hooshee.blog.hu/api/trackback/id/tr353359927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása